dilluns, 24 d’octubre del 2016

Torna el taller de lectura

Aquest curs, al SOI, comencem llegint dos llibres de contes d'en Tomàs Molina, on ens expliquen, d'una forma amena i divertida diversos fenòmens atmosfèrics i astronòmics. També, puntualment, estem llegim alguna notícia de premsa en format paper o digital.

divendres, 26 de febrer del 2016

Taller de Contes



Aquest trimestre seguim treballant la memòria, a través de diferents propostes. La primera és una activitat de contes curts,  aquesta activitat  consisteix en  lectures curtes de diferents contes.  Després es realitzen diferents  preguntes del conte, personatges, llocs , esdeveniments del conte, etc. Aixi  comprovem si tots els usuaris/es han estat concentrats i atents per respondre les preguntes.
 Una altre activitat lligada els contes, es la visualització de diferents imatges corresponents  a un conte en concret. La activitat consisteix  en que els diferents usuaris/es han d’esbrinar de quin conte correspon i argumentar , breument la sinopsis d’aquest, aixi com personatges , etc.. Per finalitzar la sessió, es realitzar un dibuix del conte, ja sigui dels diferents personatges o d’alguna escena. Amb aquesta activitat treballem  aspectes com la memòria a curt plaç , la atenció i la escolta activa.
Joseba ,Xavi, Mari, i Antonio veient la imatge del conte

dimarts, 16 de febrer del 2016

Jocs de memòria

Durant aquesta sessió del taller de memòria, hem realitzat dos activitats de joc grupal:

- Un primer joc que consisteix en quė cada participant va dient una paraula i aquesta se sumarà a les paraules que van dient els companys. Són paraules inconnexes que cal repetir en ordre, quan una persona falla, es torna a començar.
Amb aquesta activitat es treballa l'atenció, la concentració (atenció sostinguda) i la memòria de treball.

- El segon joc, de denominar, que consisteix en apuntar en una pissarra el màxim de paraules que surtin segons les indicacions donades ( ex. Que comenci per "a". objectes de vidre, ...), aquesta activitat es pot fer individualment o en grup. Com es pot veure, hem realitzat l'activitat de manera grupal i cooperativa.
Es treballa la denominació, és a dir, posar a cada cosa el nom corresponent. Nomenar ens ajuda a no perdre vocabulari i flexibilitzar el nostre pensament.

dilluns, 15 de febrer del 2016

Des del passat octubre el taller de lectura treballa la novel·la La lección de August (2012) de RJ Palacio que explica les dificultats d'un nen per ser acceptat tal i com és.
August és un nen de 10 anys que pateix algun tipus de deformació a la cara i que ha patit diverses operacions facials, de tal manera que les sseqüeles al seu rostre li proporcionen un aspecte fora de la norma.
August explica en primera persona com va ser de difícil la seva entrada a l'escola, analitzant de manera gens naif les claus per entendre les relacions personals a la iinfantesa.